Резерват Камчия

Само на 25 километра от Варна може да избягате от градския шум и тълпите хора и да се потопите в спокойствието и тишината на българската природа. Природа, каквато много от нас не познават.

Разходката по река Камчия към устието е сякаш влизане в филм, красив филм. Спокойните води, песента на многобройните птици, водните костенурки, които се препичат на слънце са само част от изживяването, което ще ви потопи в един различен свят. Реката е обградена от лонгозна гора – специфичен вид гора, който се среща в долните течения на черноморските реки. Този вид гора е много различна от широкоразпространените широколистни и иглолистни гори в България. Част от дърветата са вечнозелени. Гората е защитена от човешка намеса и видът ѝ е напълно запазен. Отражението на дърветата във водите на река Камчия е приказно!

Най-приятният начин да разгледате резервата е като си направите „разходка с лодка“. Тази услуга се предлага на символична цена, а лодкарят ще ви разкаже повече за мястото, растителността и дивите обитатели.

Във видеото ви срещаме с Никола Братоев, който ни разходи с лодката си. Той е местен жител и познава резервата прекрасно. Ако имате път към Камчия, не пропускайте да се възползвате от такава разходка.

Галерия

Видео

Разходка с лодка по река Камчия